Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Har Min Hund en Allergisk Reaktion?

Hvad er en allergisk reaktion hos en hund? Dette er et populært spørgsmål for mange hundeejere, men hvorfor? Hvis du er en af de mange, der stiller dette spørgsmål, er det nok fordi du enten ikke er klar over, at hunde også kan have allergier eller du ikke kender tegn på en hund med allergi. Hvis du har brug for hjælp til at forstå de vigtigste hunde allergi symptomer at passe på, samt hvordan du kan hjælpe dem med at håndtere deres allergier, er vi her for at hjælpe!

Hvad er en allergisk reaktion?

En allergisk reaktion, hos både hunde og mennesker, opstår som følge af immunsystemet. For os er allergenet tilsyneladende harmløs, såsom pollen eller visse fødevarer. Vores immunforsvar ser dem dog, af en eller anden grund, som et invaderende fremmed stof, som de har brug for til at beskytte kroppen mod. For at gøre dette frigiver det histaminer og antistoffer til at bekæmpe det invaderende stof, der på en eller anden måde kommer i kontakt med os, enten ved at røre huden, indånde eller indtage det. Disse histaminer og antistoffer kan resultere i de almindelige symptomer på allergier, herunder kløende og rød hud, nysen, en løbende næse såvel som hævelse, mens de forsøger at bekæmpe stoffet.

Hvad er hunde allergiske over for?

I teorien kan hunde være allergiske over for alt! Ligesom med menneskelige allergier er hver hund unik og kan være allergisk over for forskellige ting og vise varierende symptomer. Dette kan gøre det næsten umuligt at forhindre alle allergier, men hvis du kan identificere det specifikke allergen, kan det gøre tingene meget lettere. Generelt kan hunde allergier klassificeres i tre grupper - mad, miljø og hud. Mens disse stadig kan variere og linjerne kan sløre, er det en simpel måde at kategorisere typen af allergen såvel som de typiske symptomer på.

Madallergier

Hunde madallergier er ret almindelige, og som følge heraf kan det være relativt let at identificere. De mest oplagte tegn på, at din hund kan have en fødevareallergi, er hvis de kaster op, har diarré, eller hvis du ser hævelse omkring munden enten direkte efter at have spist mad eller op til 24 timer efter. I tilfælde af en alvorlig fødevareallergi kan hunde endda opleve anafylaktisk shock, som resulterer i lukkede luftveje, så de ikke kan trække vejret. Dette er dog mere på den sjældne side, og det er mere sandsynligt, at din hund vil have en intolerance overfor visse fødevarer i stedet for en faktisk allergi.

Fødevareintolerancer (eller følsomheder) hos hunde er som regel et kumulativt svar i stedet for en fra immunsystemet og er en mindre trussel mod deres helbred. I stedet kan de være mere ulejlige og få din hund til at føle sig oppustet og ubehageligt. Den bedste måde at skelne mellem en intolerance og en allergi er at undersøge symptomerne. Der er også tests, der kan identificere en fødevareallergi, så du kan træffe de nødvendige foranstaltninger.

De mest almindelige hunde madallergier omfatter proteiner (såsom oksekød, kylling og æg), korn (såsom ris, majs og hvede), bælgfrugter (såsom jordnødder, ærter og soja) og mejeri (såsom mælk, ost og yoghurt) . Mange af disse findes i typiske præfabrikerede hunde fødevarer, og derfor vælger allergikere ofte skræddersyede hundemad eller hjemmelavede versioner.

Miljø allergier

En miljø allergi betyder, at den normalt kan findes i luften og forårsager problemer for din hund, når den inhaleres. De mest almindelige miljø allergier hos hunde omfatter pollen, støv, dyrehår og skimmel. Generelt kan en miljø allergi ses som irriterende stoffer (såsom støv) eller sæsonbestemt (såsom pollen). Samlet set er miljø allergier meget sværere at undgå end de to andre; hvis det er en mad, kan du undgå det, men det kan næsten være umuligt for en hund at undgå pollen! Som følge heraf kan hunde med miljø allergi kræve allergi hjælpemidler hele året, i stedet for bare når de kommer i kontakt.

Typiske tegn på en miljø allergi hos hunde omfatter nysen, hoste og kløe. Hvis det er en sæsonbestemt allergi, kan du normalt se at det er okay i visse perioder af året og værre i andre (ligesom dem med høfeber i foråret og sommermånederne). Disse typer af allergier kan også afhænge af, hvor du bor, da et varmere klima vil afvige fra en koldere.

Hud allergier

Hud allergi hos hunde er en af de mest almindelige allergier og har de mest synlige symptomer og tegn. Dette omfatter kløende hud samt rødme og irritation. Hunde kan være allergiske over for en række forskellige stimuli, der kan forårsage en reaktion på deres hud, herunder rengøringsmidler, parfumer, planter og endda visse plejeprodukter. Hunde kan også have en allergisk reaktion på loppespyt, hvilket resulterer i kløe, røde bump rundt om loppe biddet.

For at gøre tingene endnu mere komplicerede kan tegn på hud allergi hos hunde være relateret til andre former for allergier. For eksempel kan en hund være allergisk overfor en bestemt mad, og en af bivirkningerne kan være kløende hud. Det er derfor, at hudallergier kan være sværere at etablere og bestemme den nøjagtige årsag, da kløende rød hud kan være tegn på en række problemer!

Hunde allergi symptomer

Hver hund er anderledes, og det er hver allergi også. Som et resultat kan hunde være allergiske overfor forskellige ting og udvise forskellige symptomer. For eksempel kan to hunde have samme allergi, men deres symptomer kan være meget forskellige. På trods af dette er der nogle almindelige tegn til at passe på, der er normale tegn på allergi hos din hund. Mens disse kan opdeles i en af de tre kategorier, skal du være opmærksom på, at der kan være visse tidspunkter, hvor de stadig kan overlappe hinanden.

Mad Hævelse
Opkast
Diarré
Nældefeber
Øre infektioner

Miljø Nysen
Hosten
Løbende næse
Vandige øjne
Hvæsen

Hud Kløen
Kløende hud
Rødmen
Irritation
Flaget hud

Hvad kan jeg give min hund mod allergi?

Når det kommer til at hjælpe din hund med at håndtere deres allergier, om det er mad, miljø eller hud, er der heldigvis nogle gode muligheder at vælge imellem. Når du har kigget på deres symptomer og konstateret, at det er en allergisk reaktion (i stedet for et andet sundhedsproblem), så kan du prøve at udføre en allergitest. For fødevarer allergener er den vigtigste måde at teste på via en eliminerende kost. Det betyder at give din hund en anden kost og derefter langsomt introducere, hvad du tror, de kan være allergiske overfor og se, hvad der skaber en reaktion. For andre typer allergier er der test, der kan gøres enten hjemme eller gennem dine dyrlæger.

Når du ved, at din hund har en allergi, og du har identificeret, hvad det er, er det mest oplagte trin at gøre, at undgå allergenet. For nogle kan dette være enkelt; Du kan bare ikke give din hund den mad mere. For mange andre, som f.eks. Pollen, kan de ikke let undgås. Det er her, hvor allergi tabletter til hunde kommer ind sammen med andre allergiske hjælpemidler. Der er tilgængelige allergi medicin til hunde, såsom antihistaminer, men disse kan have andre bivirkninger, som du ikke ønsker, såsom døsighed.

Af denne grund er et af de mest populære valg en naturlig allergi hjælp. Disse kommer i mange forskellige former afhængigt af allergi og symptomer. For det første kan du få specifikke produkter til at hjælpe med symptomerne. Dette omfatter ting som hunde kløe dråber, shampooer for følsom hud og hjælpemidler til diarré og opkast. For det andet kan du prøve naturlige produkter designet til at hjælpe allergier generelt. Disse arbejder ved at øge din hunds immunsystem og hjælpe deres krops forsvar til naturligt at bekæmpe allergenet for at mindske symptomerne. Disse naturlige allergiske hjælpemidler er normalt fulde af fantastiske næringsstoffer, herunder vitaminer, mineraler og aminosyrer, der hjælper din hund med at håndtere deres allergi.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med