Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Allergier

Allergi hos hunde: De bedste tips, hvis din hund klør sig meget

Klør din hund sig meget? Det kan der potentielt være mange årsager til. Men hvis du har udelukket årsager som lopper, øremider, hudbetændelse, skab, ringorm og hotspot, kan det potentielt skyldes allergi hos hunde.

Allergi hos hund er desværre et meget almindeligt problem, og din firbenede ven kan lide af alt fra fødevareallergi til allergi overfor støv, bestemte fødevarer og meget mere.

Men der er ingen grund til at fortvivle. I denne artikel giver vi dig 7 naturlige og effektive tips mod allergi hos hunde, som kan give din firbenede ven lidt tiltrængt lindring mod allergisymptomerne.

Så læs videre for at lære om de mest almindelige symptomer på allergi hos hunde, og hvordan du med et naturligt middel mod kløe hos hunde kan hjælpe med at lindre allergisymptomer og booste immunforsvaret hos din firbenede ven.

Hvordan ved man, om en hund har allergi?

Hudproblemer som kløe, rødme, hævelse og eventuelt sår er alle almindelige symptomer på allergi hos hund. Det viser sig typisk på poterne, som bliver ømme og røde, og hunden begynder at slikke eller bide sine poter, fordi de klør meget.

Der er dog flere symptomer på allergi hos hunde, som du skal holde godt øje med og reagere på. Ubehandlet allergi hos hunde kan nemlig føre til infektionssygdomme og generelt dårligere helbred.

Netop derfor bør du være ekstra opmærksom, hvis din hund døjer med nedenstående symptomer, da det kan være et tegn på allergi:

  • Hunden ryster på hovedet
  • Hunden klør, bider og slikker pels samt poter
  • Rifter, sår, udslæt, fugtige eller røde områder på huden
  • Hævede eller røde poter
  • Tab af pels - enten i pletter eller generelt
  • Kløende/røde øjne
  • Nys, kløende eller løbende snude
  • Opkast
  • Diarré eller dårlig mave

Allergi hos hunde skal tages alvorligt, da det kan give helbredsproblemer og forringe livskvaliteten. En af de metoder, du kan tage i brug for at lindre symptomer på allergi hos din hund, er at give din firbenede et naturligt fodertilskud, som ikke kun virker kløestillende, men ligeledes bidrager til at booste immunforsvaret.

Hvad gør man med en hund, der har allergi?

Allergi hos hunde fører til forringet livskvalitet og store helbredsmæssige problemer. Men der er heldigvis ingen grund til at fortvivle. For allergien og symptomerne kan håndteres med nogle meget simple tips, som vi har samlet her nedenfor.

1. Undgå allergener

Først er du nødt til at finde ud af, hvad din hund er allergisk overfor. Det kan du gøre ved at få foretaget en allergitest på hund hos din egen dyrlæge.

Herefter bør du undgå alle de allergener, som din hund er allergisk overfor, og som den slår ud på.

Det kan selvfølgelig være svært, hvis din hund er allergisk over for pollen, husstøvmider, støv eller partikler i luften.

Her kan det være en god idé at gøre rent, vaske tæpper og støvsuge regelmæssigt. Det fjerner ikke alle partikler, men kan være med til at reducere allergener og symptomerne på allergi.

2. Vælg det rigtige foder

Allergiske hunde reagerer på forskellige ting, og derfor er der heller ikke noget universelt foder, der er "det bedste" til alle.

Ofte er det dog proteinkilden i foderet, som hunden er allergisk over for. Derfor er det vigtigt at finde foder, der er lavet på en dyreart, som din hund kan tåle.

Hvis din hund ikke kan tåle fjerkræ, kan du eksempelvis give den foder med oksekød, fisk eller en fjerde proteinkilde.

Allergiske hunde, der ikke har en decideret fødevareallergi, kan også med fordel spise foder, der er allergivenligt. Med allergivenligt foder stresser du nemlig hundens system mindst muligt, og det kan bidrage til at lindre allergisymptomer, selvom foderet ikke er årsagen til allergien.

3. Giv din hund et allergi-tilskud

Et allergi-tilskud kan ikke behandle din hunds allergi. Men det kan effektivt hjælpe med at reducere symptomer, og ligeledes give din hund de nødvendige næringsstoffer, som din firbenede ven skal bruge for at stå imod allergien og holde symptomerne nede.

De rigtige mineraler og vitaminer kan nemlig virke kløestillende samt bidrage til at booste din hunds immunforsvar, der effektivt kan lindre allergiske symptomer hos hunde.

Vores Allergy Aid er specielt formuleret til allergi hos hunde, og indeholder blandt andet omega3-fedtsyrer, loppefrøskaller og græskarfrø, som kan bidrage til at lindre allergi.

seo-info-any-dk-2

4. Brug et middel mod kløe hos hunde

Et kløestillende middel til hunde kan virkelig gøre underværker, hvis allergien får din hund til at klø sig meget. Her kan vi især anbefale at vælge et naturligt kløestillende middel til hunde uden skrappe ingredienser, da det er det absolut sundeste for hundens hud.

Et godt eksempel er vores Itch Relief, der er et kløestillende middel til hunde lavet af nøje udvalgte naturlige ingredienser, der er kendt for deres kløestillende egenskaber, og som er specielt formuleret til at lindre kløe, rødme og irritation, uanset om der er tale om kløe opstået som følge af pollen-, græs-, fødevare- eller partikelallergi.

5. Hold hundens ører rene og tørre

Allergiske hunde har en tendens til at danne ekstra meget ørevoks, som kan føre til mere beskidte ører eller betændelse i øregangen.

For meget ørevoks holder på fugten, hvilket kan øge risikoen for infektioner eller svamp i ørene. Derfor er det en god idé at sørge for at holde din hunds ører ren og fri for ørevoks.

Det behandler ikke din hunds allergi, men det reducerer sandsynligheden for at få mere alvorlige lidelser.

6. Hold hundens hud tør og beskyttet

Din hunds hud er en form for skjold, der beskytter mod alle partikler i luften. Så jo sundere hundens hud er, desto bedre kan de beskytte din firbenede ven mod allergifremkaldende partikler.

Hvis din hund har sår, røde poter eller udslæt, har partiklerne nemmere ved at komme i kontakt med det lyserøde blodvæv og dermed blodkarrene.

Kort sagt handler det om at holde din hunds hud ren og elastisk, hvilket du kan gøre ved at bruge en naturlig hundeshampoo, som ikke blot gør hud og pels ren, men ligeledes tilføre den nødvendige og beskyttende fugtighed.

7. Ekstra tilskud af omega-3 fedtsyrer

Fiskolie med omega3 fedtsyrer hjælper ikke med at fjerne allergi hos hunde. Men det kan bidrage til at booste immunforsvaret og dermed give din hund bedre chancer for at stå imod de allergiske reaktioner.

Derudover har fiskeolie til hunde også den bonuseffekt, at omega3 bidrager til at pleje både hud og pels. Hvilket netop er ideelt, da en sund pels og hud kan bidrage til at lindre kløe.

seo-info-any-dk-1

Hvornår udvikler hunde allergi?

Symptomer på allergi hos hunde starter klassisk fra 6 måneder til 3-årsalderen. Hvis din hund klør sig meget, eller hvis der opstår misfarvet pels de steder, hvor hunden slikker sig meget, kan det være et tegn på allergi.

Sørg for at reagere på de første symptomer på allergi hurtigst muligt, da ubehandlet allergi kan forringe din hunds livskvalitet betragteligt og føre til sundhedsproblemer.

Hvis du mistænker, at din hund har allergi, kan du overveje at give den et naturligt allergi-tilskud som Allergy Aid som en start. Hvis du bemærker en klar forbedring af symptomerne, kan du herefter tale med din dyrlæge om, hvad du fremadrettet skal gøre for at behandle allergien.

Det kan blandt andet være at bruge et kløestillende middel til hunde, give din hund en allergivaccine eller noget helt tredje.

Andre interessante artikler