Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hud & Pels

Sådan trimmer du et hundeansigt

Om du kan lide det eller ej - klipninger er en del af livet. Håret på toppen eller bunden af dit hoved har brug for en trimning med uger eller måneders mellemrum. Det samme gælder for din lille firbenede ven. Selvfølgelig bortset fra at hele deres ansigt normal er helt dækket af pels - pels der let kan blive mudret til, filtret og beskidt efter kun få øjeblikkes eventyr. Selvfølgelig kan du tage din pelsede ven til en professionel frisør, men det er ikke altid helt billigt. Derudover er det ikke altid de har åbent eller har ledige tider, der passer dig. Men bare rolig. Tag en dyb indånding - vi har samlet nogle råd, der forhåbentligt kan hjælpe. Læs videre og opdag alt du behøver at vide om hvordan du trimmer en hunds ansigt.

Hvad du behøver:

  • trimmer
  • sakse
  • børste
  • håndklæde
  • En glad hund

Hjælp dem med at slappe af

Mange hunde, især dem med tonsvis af energi, har problemer med at sidde stille. Hvis dette lyder som din hund, så prøv at tage dem på en lang gåtur for at trætte dem, før du finder saksene frem. Jo mere afslappet din hund er, jo større er sandsynligheden for at de vil sidde stille, når du begynder at trimme dem. Dette er især vigtigt, når du vil trimme ansigtet! Det sidste du ønsker at at prikke dem et sensitivt sted, fordi de flytter sig! Hvis muligt, så begynd at trimme dem fra en tidlig alder, for på den måde at lære dem at sidde stille og være afslappet når de skal trimmes. Hvem ved, måske behøver du så ikke at gøre dem trætte, før du finder saksene frem!

Sørg for at børste deres pels regelmæssigt

Gør dig selv en tjeneste og find dig en børste der er velegnet til din hunds pels så hurtigt som muligt. Skab en vane - børst dem dagligt hvis du kan. Jo mindre filtret deres pels er, jo nemmere er det at trimme dem. Det vil også gøre det nemmere at opdage problemområder i pelsen med det samme.

Hvis du gerne vil vide, hvilken børste du skal bruge, så afhænger det af hundens pels type. For langhåret pels, brug en pin-børste. En blød børste virker godt for medium længde. Og for kortere mere stiv pels, anvend en metal kam.

Rens deres ansigt og hår

Brug et fugtigt håndklæde for at rengøre ansigtet omkring øjnene. Hundetårer indeholder affaldsstoffer, som kan efterlade pletter i deres pels. Selvfølgelig kan du forsøge at fjerne årsagen til at de overhovedet får disse pletter, og derved undgå at skulle rengøre deres ansigt omkring øjnene. Prøv Tårepletfjerne tyggetabletter. De er velsmagende og er målrettet mod årsagen til hundetårerne.

Brug derefter et håndklæde til at rense ydersiden af ørene. Du behøver ikke bekymre dig om at rense indersiden: deres krop klarer dette helt selv. Hvad værre er - du kan faktisk skade dem mere end hjælpe dem, ved at gøre det!

Til slut, fjern skidt fra området omkring deres mund.

Før trimning - børst deres pels

Placer dem på et håndklæde og start med at børste deres pels. Start fra toppen af deres hoved og børst nedad. Vær forsigtig, så du ikke forskrækker dem eller irriterer huden under deres pels. Efterlad særligt filtrede områder til trimmeren.

Anvend trimmer til ansigt og hoved

Hvis din hunds pels er særligt lang kan det være behjælpeligt at sætte dele af det op i “hunde hår knolde” så du lettere kan komme til områderne under, og dermed sikre at du kommer igennem hele pelsen. Trim håret på deres pande, kinder, hage og mellem øjne og øre. Trim også de tidligere opdagede filtrede områder.

Trim altid i den samme retning som din hunds hår gror for at sikre en ensartet klipning. Vær opmærksom på hvor tæt trimmeren er på deres hud, og sørg for at de ikke bliver for varme! Du kan altid slukke trimmeren og tage en kort pause for at holde dem koldere.

Og hvis din hund har store hængende øre, så sørg for at holde dem opad for at trimmede under ørene.

Brug sakse omkring næsen og øjnene

For at være på den sikre side skal du anvende en saks, når du trimmer pelsen omkring næsen og øjnene. Peg saksen væk fra det specifikke område og trim forsigtigt. Fordi sakse ikke larmer er de bedre at bruge i sensitive områder, da det kan gøre dem ængstelige at blive rørt her. Trim ned til næsehudsflappen og så tæt på huden omkring næsen som muligt.

Vask dem grundigt med shampoo

Til slut, vask dem grundigt og få fjernet de løse hår. Prop dem i brusekabinen, vasken eller badekarret, og skyl deres pels godt igennem. Brug derefter en shampoo, eksempelvis Animigo’s Grooming Shampoo. Med lavendelolie, aloe vera og kokosolie er denne god til at fjerne lugte, blødgøre huden og sørge for at deres pels er flot og skinnende! Rens shampooen ud af pelsen og tør dem godt.

Og det er det! Din hund er helt klar til en aften ude i byen. Eller, i hvert fald en gåtur i parken. Nu hvor du ved, hvordan du skal trimme din hunds ansigt, bør du give dem en trimning hver 2-4. uge, for at sikre at din firbenede ven er i topform!

Andre interessante artikler