Påskeferien står for døren, og med det i tankerne tænkte vi, at vi ville give dig 6 aktiviteter, som du kunne gøre med din elskede hund, så I rigtig kan bonde sammen i ferien. For en aktiv hund er en sund hund, og med regelmæssig stimulering - både fysisk og mentalt - kan du minimere risikoen for, at din hund får helbredsmæssige problemer og adfærdsproblemer.
Til nogle af legene skal du bruge hundelegetøj, som du køber i en dyrehandel - men overordnet set er det ikke nødvendigt at bruge store summer på legetøj til hunde, da du sagtens kan lave dem selv ved at være lidt kreativ.
Det vigtigste er, at du stimulerer din hund mentalt og fysisk. For lege er ikke kun afgørende for, at din hund holder sig sund og slank og på den måde holder helbredsmæssige problemer stangen. Fysisk og mental stimulering kan også bidrage til at minimere risikoen for adfærdsproblemer hos din hund.
Sørg for at beskytte din hunds poter og snude
Men før du går i gang med at aktivere og stimulere din hund både mentalt og fysisk, er det vigtigt at beskytte dens snude og poter. For den øgede aktivitet kan nemlig føre til et øget pres på hundens snude og poter, det er trods alt dem, som din elskede firbenede ven bruger allermest under leg. Så derfor vil vi anbefale dig at bruge en god snude- og potesalve, så din hund ikke får problemer med hverken sin næse eller pote, når den dasker til legetøj, snuser rundt eller går på skattejagt efter mad. Her er vores anbefaling Animigo's pote- og snudesalve, som er en naturlig voks specielt formuleret til tørre og ømme snuder og poter. Salven kan du bruge før jeres leg og aktiviteter, men er nok bedre at bruge lige efter, da det kan bidrage til at forebygge smertefulde poter og tør snude.
6 aktiviteter til at stimulere din hund mentalt og fysisk
Nu hvor det formelle er på plads, kommer her seks forskellige lege og aktiviteter, der er specielt udvalgt til, at du som hundeejer kan give din firbenede ven de bedste forudsætninger for at være i mental og fysisk balance. For en aktiv hund er en sund hund, og regelmæssig motion og stimulering kan bidrage til at minimere risikoen for problemadfærd, overvægt og andre helbredsmæssige problemer.
1. Gemmeleg
Gemmeleg er en fantastisk indendørsaktivitet, som du og din hund kan lege for få et tættere forhold til hinanden, alt imens din hund stimulerer hjernen, snuden og får lidt motion. Det mest optimale er dog at være to personer. På den måde kan én gemme sig, og den anden kan holde/instruere hunden. Hvis din hund er lydig og bliver siddende ved kommandoen "bliv", kan du dog godt selv lege gemmeleg med hunden. Ellers er det også en god anledning til at lære din hund en ny kommando. Gem dig og kald så efter din hund. Og hvis hunden finder dig, skal den selvfølgelig belønnes med en godbid.
2. Arbejde for føden - skattejagt
En skattejagt kan arrangeres både indendørs og udendørs - det afhænger lidt af hvor lunefuldt, det danske påskevejr er. Det kaldes også en 'søgeleg' - her kan du gemme godbidder i hjemmet eller ude i haven, som din hund skal snuse efter og finde. Start roligt ud med små afgrænsede områder med flere godbidder, og så kan du gøre det sværere, jo bedre din hund bliver bedre til søgelegen. Hvis du gerne vil holde kontrol over din hund under legen, så den holder fokus og rent faktisk leder efter de godbidder, som du har lagt ud til den, kan du overveje at holde din hund i en flexisnor. Det gør det lettere for dig at styre legen og på den måde vise, at den skal søge efter alle de lækkerier, som du gerne vil have den til at finde.
3. Gåture og opdagelse i det fri
Alle hunde elsker en god luftetur, og din hund er selvfølgelig ikke en undtagelse. Du kan gøre gåturen lidt mere interessant ved at gøre som Pippi Langstrømpe og lede efter spunk - det vil sige noget, som du ikke ved, hvad er. Det kan være alt fra pinde, sten, blade eller lignende. For så snart du udviser interesse for noget, så bliver din hund også interesseret. Sørg selvfølgelig for, at din hund er i en god hundesnor, det er ikke kun lovpligtigt, det er også noget, der gør det lettere for dig som hundeejer at holde styr på hunden. Her er et godt alternativ Animigos Flexi Hundesnor, der ligeledes har en praktisk høm høm-poseholder, så du altid har en pose klar, når din hund skal lave nummer 'to'.
4. Sæbebobler
Hverdagen er fuld af små glæder, og en af de små glæder vil for din hund unægteligt være sæbebobler, som du både kan bruge inden- og udendøre. For mange hunde er nemlig vilde med at hoppe efter, jage og springe boblerne. Her kan du godt bruge børnenes sæbebobler, da de er godkendt som en ikke-sundhedsskadelig væske. Du skal blot sørge for, at din hund ikke drikker væsken. Blæs lidt bobler ud og se din hund lykkelig og stimuleret som aldrig før.
5. Kamp/trækkeleg
Brug et legetov til at tænde din hunds jagtlyst ved at trække tovet hen over jorden. Hvis din hund elsker trækkeleg, kan du lade din hund bide fat i tovet, så det hele udvikler sig til tovtrækning.
6. Forhindringsbane
En forhindringsbane kan du sætte op både ude i haven og inde i stuen. Her får din hund rig mulighed for at hoppe over, kravle under og løbe slalom om forskellige ting. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, og du kan bare bruge det, du har i nærheden. Brug stole til at lave en slalombane, lav en tunnel med stole og et tæppe, som hunden skal løbe igennem eller lad hunden hoppe igennem en hulahopring. Det vil unægteligt føre til mange timers leg, som vil stimulere din hund både fysisk og mentalt.
En aktiv hund er en hund i mental og fysisk balance
Det er vigtigt, at du som ansvarsfuld hundeejer tager dig tid til at aktivere din hund - da det kan være med til at minimere risikoen for adfærdsproblemer og sundhedsmæssige problemer. En øget aktivitet - især udendørs - kan dog føre til ømme poter og tør snude, så sørg også for at pleje disse, som du ville pleje dine egne hænder og fødder efter øget aktivitet. Brug en god pote- og snudesalve, som lindrer, styrker og fugtgiver i dybden, så du kan give din hund den pote- og snudepleje, som din firbenede ven fortjener i en hverdag med (forhåbentlig!) masser af aktivitet, motion og leg!