Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvad Er Katte Allergiske Over For?

Mange mennesker er allergiske over for katte og deres pels (også kendt som katte skæl), men vidste du, at din kat også kan have allergier? Ligesom hvordan vi mennesker kan have en allergi over for visse fødevarer, produkter eller planter, så kan vores katte også, og det kan forårsage dem lige så mange problemer og symptomer som det forårsager os! Men hvordan ved du, om din kat har allergi? Og hvad er de mest almindelige ting, de er allergiske over for?

Hvad er katte allergi?

For det første skal du forstå, hvad katte allergier er. Allergier, i ethvert dyr, er et overfølsomt respons fra immunsystemet til noget, der er kommet i kontakt med kroppen. Dette resulterer i reaktioner som kløende hud, opkastning og øjne der løber i vand, da det er kroppens immunsystem, der forsøger at bekæmpe stoffet. En allergisk reaktion er forskellig fra krop til krop, når kroppen kæmper for noget som bakterier eller en virus, da stoffet normalt skal være harmløst (såsom pollen), men kroppen ser det i stedet som en trussel. Det er derfor, at en kats allergi kan være forskellig fra en anden, og hvorfor nogle måske tilsyneladende slet ikke har nogen! Selvom immunsystemets reaktion i de fleste tilfælde er simpelthen irriterende eller generende (som kløende hud), er der sjældne tilfælde, hvor reaktionen er kritisk og forårsager anafylaksi (en alvorlig allergisk reaktion), det er også noget, der skal tages alvorligt.

Typer af allergier hos katte

Katteallergier kan generelt opdeles i tre kategorier - mad, hud og miljø. Allergier falder normalt i en af disse tre kategorier, da hver enkelt har lignende symptomer og behandlinger. Der er dog nogle tilfælde, hvor en mere sjælden allergi kan krydse over kategorier eller have usædvanlige symptomer, men det er et godt grundlag, når du definerer den type allergi din kat har, samt søger behandling eller hjælp.

Almindelige katte allergi symptomer

Nu ved du, hvad en katte allergi er og de forskellige typer, med hvad er tegnene på katte allergi? Mens hver kat er anderledes, og derfor kan deres specifikke allergi og symptomer variere, er der nogle typiske tegn at passe på. En kat med en allergisk reaktion kan have et eller flere af disse symptomer og i varierende omfang, men hvis du bemærker et af disse tegn og kan udelukke et andet medicinsk problem, bør du overveje, at din kat potentielt kan have allergi overfor noget.

 • Hosten
 • Nysen
 • Kløe
 • Kradsen
 • Rødhed
 • Udslæt
 • Øjne der løber i vand
 • Opkast
 • Diarré
 • Hævede porrer
 • Øre infektioner
 • Snorken (fra en betændt hals)

Hvad er katte allergiske over for?

Selv om der er mange stoffer, en kat potentielt kan være allergisk overfor, er der her de mest almindelige:

1. Mad

Fødevareallergi er ansvarlig for omkring 10% af alle allergier hos katte, og er årsagen til omkring 57% af kløen! Ligesom hos os mennesker, er de vanlige syndere for katte føde allergier gluten, mejeri, soja, majs, oksekød og lam. Du ved, om din kat er allergisk overfor en bestemt fødevare, hvis de efter spisning enten kaster op, har diarré eller begynder at klø. Du kan diagnosticere en fødevareallergi ved enten at besøge dyrlægerne eller alternativt at teste hjemme ved hjælp af eliminerings processen.

2. Lopper

En allergi mod lopper, eller rettere loppebid, er en af de mest almindelige allergier hos katte. Hvis en kat er allergisk over for loppebid, kan det gøre området rødt, hævet og meget kløende. Som følge heraf er kløe, bidning, slikning eller ridser i huden et af de største tegn på en allergisk reaktion på en loppebid. Den bedste måde at håndtere en loppeallergi på er at forhindre din kat i at komme i kontakt med parasitten. Dette omfatter også at undgå områder, de findes, samt at bruge et loppe væske forebyggende produkt.

3. Pollen

En af de vanskeligere allergier at håndtere, da pollenallergi hos katte kan skyldes træer, planter og græs. Som følge heraf kan denne allergi være temmelig svært at undgå og forårsager en reaktion på kattens hud. Heldigvis er en pollenallergi dog sædvanligvis sæsonbetonet og bliver værre om foråret og sommermånederne og derefter beroliges om efteråret og vinteren. I modsætning til mange andre allergener, hvor du kan se kilden, er pollen svært at identificere, så det er bedst at besøge dyrlægerne.

4. Skimmel og støv

Disse slags allergier kan have meget lignende symptomer som ved pollen, men vil være der året rundt i stedet for sæsonbestemt. Heldigvis er disse begge allergener, der er simple at fjerne, og den bedste måde at håndtere disse allergier på er at sikre, at dit hus, og især kattens miljø, holdes rent og ryddeligt. Skimmel kan have sundhedsmæssige konsekvenser for både mennesker og katte, så det kan hjælpe både deres velbefindende og allergier at fjerne alt.

5. Parfume og rengøringsmidler

Nogle katte kan være meget følsomme over for parfume og dufte tilsat til produkter som rengøringsprodukter, katte kuld og luftfriskere. En følsomhed kan forårsage enten nysen, hvis den er i luften eller ridser, hvis det er noget, de kommer i kontakt med. Den bedste måde at hjælpe din kat med disse allergier på er at undgå dem, hvor det er muligt. Dette kan betyde, at man enten fjerner parfumerede genstande helt fra huset eller skifter til hypo allergiske eller uparfumerede produkter i stedet.

6. Medicin

Mens allergier kan være alvorlige, hvis det forårsager en alvorlig reaktion, kan en allergi over for en bestemt medicin være meget problematisk. Det er ikke kun fordi det kan forårsage symptomer som feber, nældefeber, kløe, opkastning og hårtab (i tilfælde af et overfladisk anvendt produkt), men også fordi man ville bruge medicinen til at forbedre deres sundhed, ikke gøre det værre ! Hvis du mener, at din kat har en allergi over for en bestemt medicin, så tag dem til dyrlægen så hurtigt som muligt.

Hvad skal jeg gøre, hvis min kat har en allergisk reaktion?

Hvis du mener, at din kat har en allergisk reaktion, hvad enten det er mad, hud eller miljø, kan du tage dem til dyrlægen for at bestemme allergien. For visse allergier kan de udføre en blodprøve, der kan hjælpe med at bestemme allergenet. Der er også nogle trin, du kan tage hjemme for at fastslå, om din kat faktisk har en allergi. Dette indebærer en eliminerings proces, hvor du langsomt indfører potentielle allergener til din kat og overvåger deres reaktion omhyggeligt.

Når du har konstateret, at de har en allergi, og ikke et medicinsk problem, kan du prøve at hjælpe dem med at håndtere det. Den bedste måde ville være at fjerne kilden til allergenet. Dette virker i tilfælde af fødevarer eller rengøringsmidler, men hvad med noget der ikke er i din kontrol, såsom pollen? For at hjælpe med symptomer og tegn på katteallergier, der ikke kan undgås, kan du prøve en specifik katte allergi behandling eller øge deres indre immunitet gennem ernæring.

Kosttilskud til en kats allergi

Et naturligt supplement er en ideel måde at hjælpe din kat med at håndtere med deres allergier. De arbejder ved at bruge naturlige ingredienser til at hjælpe med at styrke din kats immunsystem, hvilket betyder, at deres krop kan håndtere allergenet bedre, hvilket resulterer i en mindre reaktion. Selvom de ikke nødvendigvis 'helbreder' en allergi, da dette ikke kan gøres, kan det hjælpe med symptomerne og gøre dem meget nemmere at håndtere. Dette er især nyttigt for året rundt eller sæsonbestemte allergier, og generelt noget, som din kat ofte kan komme i kontakt med.

Nogle af de bedste ingredienser at holde øje med i et naturligt katte allergi supplement omfatter vitaminer og mineraler. Både vitamin A, B, C og D er fremragende næringsstoffer til allergier, da de siges at bidrage til immunsystemet, ligesom mineraler som jern, selen og zink. Essentielle fedtsyrer, især Omega 3, siges også at være gode til at understøtte immunsystemet og hjælpe kroppen med at håndtere allergier. Som følge heraf har du masser af valg til at hjælpe din kats allergier; du kan vælge et multivitamin- eller mineraltilskud eller en der er rig på vitaminer såvel som omega 3 som hørfrøolie til katte. Alt i alt skal du bare sørge for at vælge et supplement der er stærkt og gøre alt for at undgå allergenet, og så kan din kat føle sig glad og sund og du behøver ikke at bekymre dig om deres allergier!

26-08-2020

Andre interessante artikler

Del med