Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Animigo

Guide: Vælg de bedste kosttilskud til katte denne vinter

Temperaturerne er faldet, dagene er blevet mørkere, og det er med garanti allerede blevet sværere for dig at komme ud af sengen om morgenen, af netop de årsager. Energi niveauet er ikke det samme og flere og flere mennesker omkring dig bliver ramt af forkølelse eller influenza, præcis som det plejer at være om vinteren.

Og igen, præcis som hver vinter, finder du tykkere tøj frem, begynder at spise varme retter, der gerne er lidt krydrede så de varmer indefra, og finder årets vitamin tilskud frem, så din krop er bedst rustet til at håndtere vinteren og den markante stigning i sygdom omkring dig. Men har du husket at pleje alle medlemmer af husholdningen?

De fleste katteejere ved godt at vintermånederne kan være hårde for kats krop og velvær, præcis som de er for os mennesker. Hvad en god portion katteejere ikke ved, er hvordan de plejer deres kats immunforsvar på bedste vis, for eksempel med kosttilskud eller stimuli omkring katten - men der er ikke længere nogen undskyldning. Læs med her og lær hvordan du giver din kat den bedste tilværelse.

Fakta om kattes immunsystem du skal kende til

Katte er i bund og grund enspændere og rovdyr, noget som deres krop, herunder immunforsvar, er indrettet til. Din kat vil derfor trives bedst alene eller med få dyr omkring sig - noget som du nok har lagt mærke til, da de fleste katte er enormt selvstændige og sjældent lytter til dig når du forsøger at stoppe den fra at vælte noget på gulvet. Netop fordi katte stortrives alene, er en af de bedste forudsætninger for et naturligt stærkt immunforsvar, at din kat får lov at leve som den vil i sit eget selskab.

Men selvom katte er enspændere, oftest med en unik personlighed og individualitet, så er der nogle afgørende fakta du bør vide, for at kunne sikre din kat den bedste trivsel. Disse er essentielle, fordi det er begrænset hvor meget din kat faktisk selv kan gøre for sit helbred, fordi vi har gjort dem til et husdyr og fjernet dem fra deres naturlige miljø.

Så alt i mens din har travlt med at være sin egen herre og gøre præcis som det passer den (hvad end det betyder at de jager, spiser eller ødelægger), så kan du tage ansvar for de bedste forudsætninger for velvære og godt helbred.

Brug tjeklisten herunder til at finde frem til, og du gør alt du kan for at have en glad og sund kat:

  • Mad - først og fremmest er det essentielt at du sikrer din kat rigeligt at gode næringsstoffer, der bidrager til vedligeholdelsen af kroppen og giver den energi til alle sine eventyr. Sørg derfor for at vælge en kattefoder, der er rig på næringsstoffer, og helst ikke indeholder tilsætningsstoffer eller konserveringsstoffer. Det kan hjælpe at tænke på, hvad du vil udsætte din egen krop for, før du vælger mad til din kat - og hvis du skulle være i tvivl, så kan en dyrlæge altid hjælpe med det bedste valg til både killinger og voksne katte!

  • Leg - en glad kat er meget ofte også en sund kat. Hvis din kat har adgang til muligheder for at klatre, kradse, lege og løbe omkring, så bidrager du til dens naturlige adfærd - og dens velvære. Hvis du ikke allerede har legetøj og klatrestativer, så har du her undskyldningen for at gå ud og invisterer i dem.

  • Sundhed - sørg også for at få tjekket din kats overordnede sundhed regelmæssigt ved en dyrlæge, så du altid kan komme sygdomme i forkøbet. Et sundhedstjek kan blandt andet være at tjekke for overvægt, en velkendt udfordring for katteejere, da huskatte ofte kan blive overfordret (se bare på Garfield!). Overvægt kan have en negativ indvirkning på din kats immunforsvar, så forsøg at holde din kat på deres optimale vægt selvom den tigger mad. Ligeledes kan et sundhedstjek være en blodprøve, der tjekker for vitaminmangel - noget du meget simpelt kan booste ved at give din kat et kosttilskud hele året rundt.

  • Stressorer - denne er en ofte overset faktor for en kats velvære. Stress er nemlig en af de største syndere for at katte bliver syge eller ændrer adfærd. Dette skyldes at katte af natur altid er på vagt, fordi de er rovdyr. Det betyder også at enhver pludseligt forandring i deres omgivelser kan stresse dem, hvilket sænker deres immunforsvar, præcis som det gælder for mennesker. Hvor det er muligt bør du derfor skabe trygge og stabile rammer, hvor din kat kan følge en rutine og ikke for eksempel bliver flyttet fra hus til hus eller oplever at du er væk i flere dage ad gangen.

  • Rene omgivelser - netop fordi katten hovedsageligt er et udedyr og vant til et miljø, hvor de kan undgå snavs og skidt, er det vigtigt at du jævnligt lufter ud, gør rent og rydder om. Dette er ikke blot godt for din kats immunforsvar, trivsel og pels, det er også sundt og behageligt for dig selv, at leve i rene og velduftende omgivelser. Så husk at tømme kattebakken, åbne vinderne dagligt (husk dog at holde din kat væk fra åbne vinduer så den ikke stikker af!) og gør rent ugentligt.

  • Antallet af katte - selvom det kan være fristende at have flere katte, fordi de jo bare passer sig selv det meste af tiden og ikke fylder meget i en husholdning, er det noget at være opmærksom på. Som først nævnt er de enspændere, og derfor kan du med fordel nøjes med en eller to katte, for ikke at risikere at deres immunforsvar ikke bliver udfordret unødvendigt eller overbelastet af for mange andre katte.

Sørg for at din kat har mulighed for at gøre brug af sit naturlige jagtinstinkt

Vælg de rigtige kosttilskud til katte denne vinter

Det er således tydeligt at der er masser du kan gøre for at bidrage til sunde omgivelser for din kat - og det meste kommer for de fleste som en selvfølge. Der er dog et specifikt punkt, som du bør være særligt opmærksom på at inkludere i dine rutiner, da det er overset af mange og er en genial genvej til at passe på din kat: naturlige kosttilskud.

Du kan nemlig give din kats immunforsvar et boost med en sund og nærende kost og ekstra kosttilskud, præcis som du vil gøre for dig selv. Når du vælger kost til din kat, kan du overveje at prøve forskellige typer foder og mærker af, og se hvordan din kat reagerer på de forskellige typer - både i forhold til deres adfærd, når du serverer maden, deres generelle adfærd og også hvordan deres mave reagerer på maden. Dette er vigtige indikatorer af, om maden er noget de kan lide og noget deres kroppe tager godt imod.

Det samme er gældende for supplerende kosttilskud til katte, men her handler det oftere om, hvordan du får katten til at spise sit kosttilskud. Du kan enten prøve at naturlige L-Lysin tabletter eller naturligt L-Lysin pulverder er let at blande op i din kats mad. Disse tilskud er rige på aminosyrer, og særligt sammensat til netop at bidrage til din kats overordnede sundhed og velvære, og samtidigt designet til at være lette at give din kat. Kombinerer du derfor en balanceret og nærende kost med naturlige kosttilskud, vil du med garanti bidrage til at din kat kan have det bedste immunforsvar og nyde vinteren og de koldere temperaturer uden problemer.

Sund kost og kosttilskud er essentielt for at sikre din kat rigeligt med næringsstoffer

Supplerende katte tilbehør, der giver jer glæde

Men nu skal det heller ikke lyde kedeligt og som en byrde at pleje din kat. Det er faktisk langt lettere og sjovere, end det lyder, da du allerede gør mange ting på tjeklisten helt automatisk (såsom at tømme kattebakken inden den lugter fælt og lufte ud for at have dejlig frisk luft i hjemmet).

De sjove og nemme måder hvorpå du indirekte plejer din kats helbred er igennem opmærksomhed og leg - noget som du helt sikkert selv elsker og ser frem til at nyde med din kat. Giv derfor din kat rigeligt med mulighed for at den kan bevæge sig omkring, indendørs og/eller udendørs, løbe rundt eller klatre, kradse i et kradsebræt, og selvfølgelig gøre brug af sit naturlige jagtinstinkt og jagte legetøjsmus igennem huset.

Der er derfor rigeligt med muligheder for hvad du kan gøre for at bidrage til at booste din kats immunsystem, så den kan nyde vinteren uden problemer og så I kan skabe nye minder sammen med leg og ballade.