Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvad Katte Kan og Ikke Kan Spise

Ved du ikke, hvad du skal fodre katte, og hvilke fødevarer der er gode og dårlige for dem? Du er ikke alene! Mange kæledyrs forældre, især første gang, er uvidende om, hvilke fødevarer du kan fodre dine katte og har masser af spørgsmål. Der er ikke behov for at begrænse deres kost til færdiglavede kattefoder, da der er masser af andre fødevarer, de med glæde kan spise og nyde. Faktisk kan det også være meget gavnligt at fodre dit kæledyr en række af disse fødevarer, da de indeholder fantastiske næringsstoffer og fordele for deres generelle helbred. Katte velvære er afhængig af en sund og afbalanceret kost, så du kan få hjælp til at vide, hvad du skal fodre din kat, her er vores liste over, hvad katte kan og ikke kan spise.

Hvad kan katte spise?

Hvis du er en af de mange, der altid stiller spørgsmål som "hvad kan du fodre katte?" Og "hvad kan katte lide at spise?", Så er du på det rigtige sted. Der er mange fødevarer, katte elsker at spise samt nogle, som de måske ikke kan nyde så meget, men er meget gode for deres helbred! Ved at tilføje nogle af disse fødevarer til din kats kost på daglig basis, kan det gøre en reel forskel for deres helbred og har mange fordele for hele kroppen.

Frugt og grøntsager

Vi har alle hørt vigtigheden af at spise vores frugt og grøntsager, og det er det samme for katte. Dette skyldes, at de er fulde af fantastiske næringsstoffer, herunder vitaminer og mineraler, der har en række væsentlige fordele for kattens krop. De er også fulde af andre gode elementer til din kats sundhed også, herunder protein til deres muskler, fiber til deres fordøjelse og gode sukkerarter til deres energiniveau. Mens de måske ikke er en kats favoritmad eller endda noget de burde spise en overflod af, bør frugt og grøntsager stadig være en del af din kats daglige kost. Ikke alle er gode til katte, men for at hjælpe dig, er der her nogle af de bedste at give dem, og derefter skal du bare finde ud af deres favoritter!

Kød og fisk

Hvis du spekulerer på, hvad katte kan lide at spise?, Så vil kød og fisk selvfølgelig være deres favorit. Katte er naturligvis kødspisere, og vil derfor altid nyde at spise både kød og fisk. Som følge heraf er der ikke en, som de især ikke kan lide at spise, men der er nogle forholdsregler, du skal tage først. Du bør aldrig give din kat gammel eller ikke-kogt kød eller fisk - generelt, hvis du ikke ville spise det selv, skal du ikke give det til din kat! Sørg også for, at det ikke indeholder tilsatte konserveringsmidler, aromaer, salt eller krydderier, da disse kan forårsage problemer for din kats mave.

Men hvad er det bedste kød og fisk til din kat? De to mest populære kødtyper omfatter fjerkræ, såsom kylling og kalkun, da disse er slankere og indeholder færre fedtstoffer. Den anden er rødt kød, såsom oksekød, da disse indeholder høje niveauer af jern. Når det kommer til fisk, er den bedste slags for både mennesker og katte olieagtig fisk, for eksempel torsk, laks og makrel. Disse kan betragtes som de bedste, fordi de indeholder høje niveauer af den gavnlige fedtsyre omega 3, som indeholder både eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). Disse er fantastiske til din kats sundhed og velvære, da de siges at hjælpe mange kropsfunktioner såvel som deres knogler, led, pels, hud, syn, hjerte og hjerne!

Andre fødevarer

Ud over frugt, grøntsager, kød og fisk er der en lang række andre sikre fødevarer, som din kat kan spise. Disse er normalt dem de fleste sætter spørgsmålstegn ved, når det kommer til katte, der spiser menneskemad, så hvis du er en af de mange, der spørger 'kan katte spise æg?' Eller 'kan katte spise brød?', Så kan dine spørgsmål endelig besvares! Disse kommer alle fra en naturlig oprindelse, så det kan betragtes som sundt for din kat og kan have deres egne unikke fordele; mens de måske ikke har samme mængde mikronæringsstoffer, vitaminer og mineraler som frugt og grøntsager eller protein som kød og fisk, kan de stadig være nyttige på deres egen måde. For eksempel kan disse fødevarer være gode til at lade din kat føle sig mæt, for at give fylde til et sundt måltid eller til at bruge som en lækker godbid for at belønne dem for at gøre noget godt!

Hvad kan katte ikke spise?

Katte og mennesker metaboliserer fødevarer forskelligt, og som følge heraf er der en række fødevarer der er giftige for katte, som vi kan spise uden problemer. Fødevarer under denne kategori er meget vigtige for at undgå, og især hvis man er usikker, bør man sætte spørgsmålstegn ved dem, før man fodrer dem til sin kat. Så hvis du lurer på, om chokolade er dårlig for katte, eller om de kan få kaffe, så sørg for at du læser denne liste først!

Så hvorfor er disse særlige fødevarer dårlige for katte, mens andre ikke er? Hver af disse indeholder enten komplekse forbindelser, der er giftige for katte eller er noget, som deres krop bare ikke kan fordøje korrekt. Et perfekt eksempel på dette er chokolade. Alle typer chokolade, herunder mørk, mælk eller hvid chokolade (og endda bagt chokolade) indeholder både theobromin og koffein. Theobromin kan ikke metaboliseres ordentligt af katte, der fører til en chokolade toksicitets opbygning, mens koffein er et stimulerende middel, som katte ikke kan klare på samme måde.

Du ved, om din kat har spist en af disse fødevarer, hvis de har symptomer, der omfatter opkast, diarré, svaghed, vejrtrækningsproblemer og dehydrering. At spise nogle af disse kan endda resultere i langt mere alvorlige konsekvenser såsom nyresvigt, så det er meget vigtigt, at du kender hver af fødevarerne på denne liste og undgå at give dem til din kat for enhver pris!

Fødevarer du skal være forsigtig med

Fødevarer i denne gruppe er dem der kan gives til din kat, men du skal være forsigtig med dem. Generelt, skal det overvåges hvad katte spiser, men med disse skal du være ekstra forsigtig; De fleste af disse fødevarer bør gives til din kat i små mængder, da for meget kan forårsage dem potentiel skade. Andre er fødevarer, som du skal kigge på, når du giver din kat. For eksempel kan din kat nyde at gnave på en knogle, men de kan splintre og blive skarpe og farlige, så det skal derefter fjernes og bortskaffes sikkert, hvis det sker.

Opsummering

Takket være denne liste ved du nu vigtigheden af, hvad katte spiser på daglig basis, samt hvilke fødevarer der kan være gode for dem og hvad man skal undgå. Mange mennesker tror, at "menneskelig" mad ikke bør gives til katte, og selv om visse fødevarer samt forarbejdede varer bør undgås, er der masser du kan give dem, som de kan nyde godt af og nyde at spise. Katte vil naturligvis spise mad som kød, fisk og grøntsager, da de indeholder, hvad der er nødvendigt for at være sunde og afbalancerede, så de kan gøre en god tilføjelse til en moderne kost.

Hvis du finder det svært at give dem alt, hvad de har brug for, især alle vitaminer og mineraler, til deres daglige mad, kan du også overveje at tilføje et naturligt multi vitamin pulver tilskud til katte i deres daglige rutine for det ekstra boost. Samlet set, når du forstår, hvad kan katte spise og hvad kan katte ikke spise, vil du blive bevæbnet med viden om, hvad du skal fodre dem for at holde dem tilpas, lykkelige og sunde!

Del med