Tandpleje

Kæledyr bruger deres tænder til mere end bare at tygge maden. De bruger tænderne når de leger med hinanden eller deres legetøj, når de plejer deres pels – og som du nok ved, i andre mindre ønskede situationer, når de tygger i møbler. Det er derfor vigtigt at sikre god tandpleje for dine kæledyr, så de ikke skader tænderne eller oplever smerter. Animigo har et sortiment af sikre og let anvendelige produkter til at pleje dit kæledyrs tænder, så både dit kæledyr og du selv kan føle jer godt tilpas – tjek vores produkter og find det der passer til jeres behov!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Når vi tænker på at opretholde tandhygiejnen, tænker vi måske på vores morgenbørstning og tandtråd, vi tænker måske endda på, hvordan hunde kan have gavn af en tykke pind, men du ville næppe knytte behovet for tandhygiejne til katte! Måske er deres uafhængighed grunden til dette? Faktisk er tandpleje hos katte en vigtig faktor at overveje, når du se på at opbygge den bedste livsstil til din kat. Tandproblemer hos katte er desværre ikke ualmindelige, og derfor er rengøring og rensning af din kats tænder og hvordan man rengør deres tænder, ting der er værd at overveje.

Din kats mund er den port hvorigennem næringsrig mad kommer ind i deres krop, og tænderne og tandkødet danner kraftfulde værktøjer for at sikre, at din kat får mest ud af deres mad. Ikke kun det, men munden er din kats primære apparat i at lege med andre katte, rense sig selv og også i jagt og udforskning af det lokale miljø. Det er også vigtigt at forsøge at gøre tandpleje hos katte lettere fra en tidligere alder, af to specifikke årsager. For det første vil det at opvarme din kat til tandpleje og tandrensning som killing, give dem en mulighed for at vænne sig til det. Ligesom mange andre sygdomsområder er tand problemer typisk udviklingsmæssige og kan stoppes tidligt eller lettes med forebyggende foranstaltninger.

Tand problmer hos katte

Når det kommer til tandkødsproblemer hos katte, kan du se en sammenhæng mellem de slags mundtlige problemer, som katte står overfor, og den slags mennesker og hunde står over for. Når du overvejer dette, bliver nødvendigheden af rengøring af kattes tænder og tandrensning som helhed langt mere tydelig, da vi mennesker allerede dedikerer en enorm del af vores tid til rengøring og vedligeholdelse af vores egne tænder og tandkød. Her er 3 af de vigtigste kat tand problemer at passe på:

Plak

Plak er et normalt problem, som dyr står overfor, og hvis det er ukontrolleret, kan det danne det første skridt på vejen mod tandkødssygdom. Plak er essentielt en mælkeagtig deponering, der dannes, når partiklerne fra din kats mad blandes med deres spyt. Dette mælkeagtige depot kan så ende med at samle sig på tænderne og danne et lag. Tand rengøring hos katte kan ses som utrolig vigtigt i denne forstand, da det giver en hurtig løsning til opbygning af plak, som udgør et tandproblem for din ven. Plak er også identificerbare da det forårsager alarmerende dårlig ånde, så at behandle det tidligt er en måde at forhindre dette på.

Tandsten

Hvis plak ikke bliver plejet tidligt, kan der opbygges til et punkt, hvor det hærder og bliver et stædigt mineralstof kendt som tandsten. Dette kan være en katastrofe for din kats tandsundhed og kan gøre kattens tandbehandling problematisk, fordi tandsten er langt sværere at fjerne end plak, da det er fastgjort til tænderne. Overgangen fra plak til tandsten understøtter behovet for at forfølge tandpleje hos katte fra et tidligt tidspunkt og viser, hvor vigtigt det er at tage forebyggende foranstaltninger for at stoppe plakken fra at omdanne til stædig tandsten.

Tandkødsbetændelse

Når tandsten er nået til et kronisk niveau, vil din kat have udviklet tandkødsbetændelse, en klinisk form for katte tandkødssygdom. Dette sker, når rengøring af kattes tænder er blevet forsømt til det punkt, hvor tandsten er nået til et usundt niveau. Tandsten opbygningen kan så forårsage rødme, hævelse og blødning af tandkød. Ud over at forårsage din kats smerte og ubehag, vil dette tandproblem hos katte udsætte deres tandkød for overflod af potentielt skadelige bakterier, der cirkulerer i munden og normalt neutraliseres af fordøjelsesenzymer. Dette giver essentielt en vej, hvorigennem bakterier kan komme ind i din kattens krop via tandkød og potentielt skabe flere sundhedsmæssige problemer.

Symptomer på tandproblemer hos katte

For at handle hurtigt for at lave de nødvendige ændringer for at forhindre en eskalering i din kats tandproblemer, er det vigtigt at regelmæssigt tjekke for tegn på infektion. Det mest bemærkelsesværdige symptom er dårlig ånde, hvilket er en forventet med plak (hvilket essentielt er dannet af rådne fødevarer). Dette kan hjælpe dig med at finde ud af om din kat har brug for mundligt lindring. Derudover er rødme af tandkød, betændelse i blødt væv i munden og tandskade er tydelige tegn på problemer.

Sådan forebygger du tandkødsygdom hos katte

De første skridt for at sikre din kat ikke løber ind i uønskede tandproblemer er forebyggende skridt. At give din kat den rigtige diæt er afgørende for mundtlig sundhed, da for meget sukker eller forarbejdede ingredienser har potentialet til at påvirke din kats tandpleje på samme måde som de påvirker det hos et menneske. Sørg også for at din kat har masser af legetøj til at bide og tygge på, da legetøj giver et godt alternativ til overflader, pinde og andre ting, der kan skade din kats tænder i det lange løb.

Den næste vigtige faktor, der følger mantraet om at begynde tideligt er katte tandrensning. Ligesom hvordan vi regelmæssigt børster vores tænder, kan regelmæssig rengøring hjælpe med til at forhindre tandproblemer hos katte og den gradvise forekomst af tandkødssygdom. Start når din kat er en killing ved at købe en tandpasta skræddersyet til katte. Få dem til at vænne sig til smagen ved simpelthen at lade dem smage den på din finger, før du efterhånden introducere din ven til en katte tandbørste og regelmæssig børstning. Processen med rutinemæssig rengøring af din kat tænder vil bidrage til at forhindre opbygning af plak, hvilket i sigt vil forhindre ankomsten af tandsten og senere tandkødssygdom.

Tand tilskud til katte

Til sidst er et kosttilskud en fantastisk måde at forbedringer til din kats tandpleje rutine for at komplementere deres mundhygiejne og hjælpe med at forhindre tandproblemer. Der er visse kosttilskud, der er derude, der er tilpasset et bestemt formål, for eksempel er der tandhygiejne godbidder, der er skræddersyet til at give en behagelig tandrensning proces til din kat. Desuden er der kosttilskud, der kan arbejde for at imødekomme kæledyr, der ikke kan lide at have deres tænder børstet, og fungere som en erstatning for tand rengøring. At kombinere disse med den forebyggende effekt af en afbalanceret diæt kan gøre en verden til forskel, når det kommer til at give din kat den bedste tandpleje og det sikre også at de har en behagelig og frisk ånd.

Nogle gode naturlige ingredienser til at kigge efter i et botanisk-baseret tandplejetilskud omfatter vitaminer og mineraler. C-vitamin og kalcium er især gavnlige, da de begge er kendt for at understøtte funktionen af normale tænder og tandkød, for at hjælpe dem med at holde dem stærke og sunde, hvilket gør dem til en vigtig del af intern tandpleje. Æteriske olier kan også være gode, når det kommer til din kattes tænder, da de ikke kun har beskyttende kvaliteter, der kan være nyttige, når det kommer til uønskede bakterier, men olier som pebermynte og persille er også kendt for at forlade en frisk duft - hvilket betyder at der ikke er flere dårlig ånde!

Det er også vigtigt at overveje, hvor dine kosttilskud kommer fra, når du får dem til din elskede kat. Ofte laver folk fejlen af at købe kosttilskud, der stammer fra unaturlige kemikalier og tilsætningsstoffer. Disse kan ofte gøre mere skade end godt og udgøre produkter, som du ikke bevidst vil give til din kat. Tjek altid etiketten for at sikre, at det du giver din kat og forsøge altid at få kosttilskud, der er naturlige i deres oprindelse.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.