Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Mental Sundhed

Dit kæledyr har behov for at pleje og vedligeholdelse af deres mentale helbred, præcis som du selv har. Ligesom du anbefales at pleje dit mentale helbred for at sikre at du har det godt, er det vigtigt at du gør det samme for din bedste ven. Animigo tilbyder dig både nemmere og mere naturlige alternativer til athjælpe dit kæledyr med opretholdelsen af deres mental sundhed. Vores produkter er let anvendelige og ganske sikre at anvende, for at du kan give dit kæledyrs mentale sundhed et boost. Gør din bedste ven en tjeneste og forkæl det med et boost til mental sundhed
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hjernen, på trods af dens kompleksitet og klare tegn på differentiering mellem de mange arter på planeten, viser et fælles tema på tværs af dem alle. Det tema er hjernens forringelse over tid og reaktion på virkningerne af alder og levetid. Disse virkninger er dem, som vi normalt forbinder med hensyn til relativitet over for seniorer, men det samme kan siges for vores kæledyr, og især katte hjernen.

Størrelsen på en kats hjerne er en brøkdel af den af et menneskes, men er bemærkelsesværdigt ens i hvordan den virker og reagerer til stimuli samt de miljømæssige faktorer, der påvirker hjernens udvikling i løbet af livet. Hjerneskader hos katte, der opstår med alderen, viser især et chokerende lignende mønster til den menneskelige hjerne.

Katte hjerne funktion

Katte hjernen, som i alle pattedyr, opfylder en utrolig overflod af funktioner for din kats krop. Fra de væsentlige såsom at kontrollere sine kredsløbs- og fordøjelsessystemer finde mad eller den mere komplekse funktion som at styre følelser, programmering af sine utrolige reflekser og styre forholdet til mennesker og andre katte. Det er derfor vigtigt, at kattens hjerne er ordentligt set efter og er næret for at sikre, at din kat kan nyde et sundt og godt liv.

Katte hjerneskade

Katte kognitiv forstyrrelse er meget almindeligt hos ældre katte. I den moderne tidsalder, med udviklingen af teknologi og sundhedspleje og medicin, er det ikke ualmindeligt, at et menneske lever over 90 år eller endda 100! Det samme kan siges om dette moderne fænomen for katte, da de har været kendt for at leve over 15 år, hvilket svarer til 85 i menneskelige år. Denne utroligt lange levetid hos katte er fantastisk, men det kommer med skjulte konsekvenser, og katte kognitiv forstyrrelse er den mest betydningsfulde. Det er kendt for at virke med en bemærkelsesværdig lighed til Alzheimers hos mennesker.

Hvordan kan jeg opdage kathjerneskade?

Som nævnt før minder katte kognitiv forstyrrelse om Alzheimers hos mennesker. Hvis du kan se, at din kat er mindre kærlig, end de har været før, har mere problemer med at navigere i huset, har mindre appetit, eller at de græder oftere og om natten, kan du have grund til være bekymret. Det mest hjerteskærende faktum om kattehjerne forringelse er, at symptomerne irritere hinanden. Kattehjernen, som mindre om den menneskelige hjerne, følger et "brug den eller mister den" mantra, hvor manglende interaktion med andre katte og mennesker kan opdrætte en forringelse af hjernen. Desværre er mangel på interaktion et af symptomerne på katte kognitiv forstyrrelse, og som følge heraf vil det føre til yderligere forringelse.

Hvordan kan jeg behandle katte hjerneskade?

Desværre, som i tilfælde af Alzheimers hos mennesker, er symptomerne stort set uigenkaldelige. Der er visse medicinske trin, der kan tage for at bremse forværringen af din kats hjerne, som måske endda viser tegn på genopretning, men typisk er der ingen garanti for, at symptomerne ikke bare vender tilbage senere. Man må også overveje, at behandlingsprocessen også kunne være stressende for katten, som i deres ældre alder er mere sårbar end tidligere. Kampen om at stoppe problemer som katte kognitiv forstyrrelse er en, der kæmpes længe før symptomerne selv opdages.

Forebyggende foranstaltninger for kattehjerne helbred

Ligesom "brug det eller mister det" mantraet foreslår, er der en række muligheder til rådighed for dig og din katte for at sikre, at deres hjerne er i bedst muligt sind for at afværge problemerne der kommer med alderdom. For det første kan hjernen, ligesom musklerne i kroppen, drage fordel af den regelmæssige motion. Til at starte med skal du holde din katte fysisk akti, da bevægelse er en af hjernens hovedfunktioner, men du skal også prøve at holde den psykisk aktiv. Lad ikke bare deres mad være på ét sted men skift stedet eller skjul det. Dette vil gøre det muligt for en daglig aktivitet af at finde deres mad, der kræver, at din kat bruger sin kognition til at finde prisen og at de bruger deres naturlige katte parkour færdigheder til at nå det. Det samme kan siges for legetøj og mini forhindringsbaner, som du kan fylde huset med for at udfordre din kats mentale evne og stimulere deres hjerne.

Du kan også give din ven med en kammarat ved at introducere en anden mindre kat. Katte er ensomme væsner, men i alderdommen vil en anden kat give dem en ven at lege med og udforske med til fælles gavn for deres kognitioner. En yngre og mere energisk ven kunne også give nyt liv til din kat og sætte deres kognitive ur tilbage for at forhindre potentielle katte hjerneskader.

Det rigtige katte foder er også afgørende for at sikre, at din kat får den rigtige ernæring, og derfor også den rigtige sundhed både mentalt og fysisk. En diæt, der er afbalanceret og rig på antioxidanter, kan tilvejebringe det vigtige næringsgrundlag, hvorfra du kan maksimere din kats ernæring for at understøtte hjernefunktionen og de kropsfunktioner, der er forbundet.

Det sidste skridt, der kan være til gavn for din kat, ville være det rigtige tilskud. En afbalanceret diæt, der er forskelligartet i dets makronæringsstoffer, er et godt sted at starte, men kan kun opnå så meget, når det kommer til at lægge beskyttelsesbarrieren for at adskille din kat fra truslen om alderdom. Kattehjernen, der minder om den menneskelig hjerne, består af en lang række individuelle regioner, der er designet til at passe til individuelle formål, og ligesom eksklusiviteten af formålene er der også individuelle kosttilskud, specielt designet individuelle region, der kan imødekomme hver enkelt behov. Et skræddersyet tilskud sammen med en afbalanceret kost, interaktion og motion giver det bedste resultat, når det kommer til at forsøge at hjælpe med at maksimere den mentale vedligeholdelse, der opstår i din kats hjerne.

Det er også vigtigt at nævne, at de bedste kosttilskud typisk er dem, der er naturligt fremskaffet. Din kats hjerne er en utrolig dyrebar ting, og som kæledyrsejer er det vigtigt at holde din kat sund, blandt andet ved at undgå de forkerte kosttilskud. De forkerte kosttilskud kan let genkendes, når du tjekker ingredienserne, da de vil blive kendetegnet ved en højere koncentration af tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og andre ingredienser, der ikke er forbundet med sundhed. Naturlige fremkaldte kosttilskud, vil også være fri for sådanne uønskede kemikalier og være mere potente i de aktive ingredienser du gerne vil have og de vil derfor være mere egnede til at beskytte sundheden af din kats hjerne.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.