Velvære

Din kat er en del af familien og derfor er det naturligt at dens trivsel, sundhed og velvære lige så vigtigt som dit eget. Din kats velvære dækker over en hel række faktorer, herunder ernæring, hygiejne og mental sundhed, og selvom det lyder som en mundfuld så behøver det ikke være svært at pleje din kat. Animigo har gjort det nemt og samlet netop de produkter du behøver, for at hjælpe din kats velvære og trivsel på bedste vis. Alle produkterne er sikre og lette at anvende, så både du og din kat kan fokusere på at have det sjovt og nyde tilværelsen.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hvorfor pleje din kats sundhed og trivsel?

Hvis du er en katteejer, ved du, at de er meget mere end bare et kæledyr. De kan være en elsket del af familien, hvilket betyder, at deres sundhed og trivsel skal være lige så vigtige som andre, hvis du vil have dem til at leve et langt, lykkeligt og tilfredsstillende liv. Generelt dækker god sundhed i katte en række aspekter, herunder ernæring, hygiejne og beskyttelse mod katte sygdomme så godt som muligt. Det indebærer også at give dem vigtig kærlighed og pleje og opretholde et sundt forhold!

Ernæring til en sund kat

Når du tænker på katte velvære, er en af de første ting, der skal komme i betragtning, ernæring. Som man siger: 'Du er hvad du spiser', og det kan også anvendes, når man kigger på kattens helbred. At give din kat en sund og afbalanceret kost starter med deres dyrefoder, så sørg for at vælge en, der er rig på balanceret ernæring. Der er så mange at vælge imellem i dag, så når man beslutter at gå efter en, der passer til sin katte vens behov. Det er vigtigt også at sørge for, at det indeholder gode mængder protein, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, da disse er store dele af en sund kost til en kat.

Vitaminer og mineraler til katte sundhed

Der er en hel række helse vitaminer og mineraler til at inkludere i din kats kost, så det er en god ide at vide, hvad hver enkelt gør, og hvad du skal se efter for at imødekomme din kats specifikke behov. Mens mange almindelige katte madvarer hævder at indeholde vigtige næringsstoffer, har de ofte ikke nok til at dit kæledyr kan udnytte dem fuldt ud. Af denne grund kan det være yderst fordelagtigt at øge deres kost gennem et multivitamin eller andre typer af naturlige kosttilskud. Disse kan også være gode, da du enten kan gå til generiske velvære tilskud eller en, der fokuserer på en specifik sundhedsmæssig bekymring, såsom deres hud, øjne eller hjerte. Du kan endda få kosttilskud skræddersyet til kattunger eller en ældre kats behov! Nogle af de vigtigste vitaminer og mineraler at kigge efter, når det kommer til din kats trivsel, er:

Vitamin eller Mineral Fordele
Vitamin A Slimhinder, hud, syn & immunsystemet
Vitamin B Stofskifte, slimhinder, hud, hår, træthed & udmattelse, syn & psykologisk funktion
Vitamin C Kollagen dannelse til knogler, brusk, tænder, tandkød & immunsystemet
Vitamin D Knogler, muskler, tænder & immunsystemet
Vitamin E Beskyttelse af celler mod oxidativ stress
Calcium Muskler, fordøjelsesenzymer, knogler & tænder
Kopper Hår & hud pigmentation
Jern Kognitiv funktion, energi-afgivende stofskifte, immunsystem & træthed & udmattelse
Magnesium Elektrolytbalance, energi-afgivende stofskifte, nervesystemet, muskler & proteinsyntese
Potassium Nervesystemet, muskelfunktion & blodtryk
Selenium Hår, negle, skjoldbruskkirtlens funktion & immunsystem

Hjertesundhed

At give din kat en god ernæring samt regelmæssig motion er meget vigtigt for deres hjerte sundhed. Nogle af de mest fordelagtige vitaminer til kattens hjerter omfatter calcium, der bidrager til normal blodkoagulering, E-vitamin, der hjælper med at beskytte cellerne mod oxidativ stress og kalium til opretholdelse af det normale blodtryk. Disse kan findes i fødevarer som bananer, mælk og frø, men det kan være meget nemmere at give dem en potent dosis gennem et naturligt kostsupplement. Anden god ernæring for hjertet omfatter aminosyrer som Taurin & L-Carnitin samt CoEnzyme Q10.

Øjensundhed

En stor del af den samlede katte sundhed er deres øjne; de stole på dem så meget som vi gør, så hvis de har problemer, kan det få stor indflydelse. Nyttige vitaminer til sunde øjne omfatter vitaminer C og E, som begge bidrager til beskyttelse af celler mod oxidativ stress. Fordelagtige plantebaserede ingredienser til din kats øjne omfatter også beskyttende blåbær og lutein, der siges at hjælpe med at understøtte visuel ydeevne samt hjælpe aldersrelateret nedadgående funktion.

Hygiejne

Det er velkendt, at de fleste katte hader vand, men det bør ikke stoppe fra at passe på deres hygiejne! Katte hygiejne dækker mere end blot at give dem et bad en gang imellem; det involverer også alle former for pleje såsom børstning af deres pels og kontrol af deres hud for eventuelle problemer som eksempelvis at forhindre parasitter og skadedyr som lopper. For at passe på deres overordnede hygiejne bør du også passe på deres mundhygiejne og i almindelighed holde dem og deres leve miljø rent.

Besøg dyrlægerne

Ligesom hos mennesker og alle slags dyr, kan katte desværre også blive syge. Katte sundhedsproblemer kan variere afhængigt af årsagen og hver specifikke kat, men der er nogle almindelige kat sygdomme og symptomer at passe på. Dette omfatter en række hud forhold, såsom hårtab, svampeinfektioner og lopper; såvel som andre problemer, herunder problemer med øvre luftveje nyresygdom eller diabetes; urinvejsinfektioner og meget mere. Mens symptomerne på hver katte sygdom eller problem vil variere, hvis din kat bliver sløv, ikke vil spise eller drikke, har svært ved at trække vejret, oplever pludselige vægttab eller øgning, handler uden for sig selv og deres udseende begynder at forandre sig, så kan det være på tide at tage din kat til dyrlægen for at finde ud af, hvad der er galt og hvad du kan gøre for at hjælpe.

Ud over dette, selvom din kat ikke udviser symptomer på en katte sygdom, bør du stadig tage dem til dyrlægerne med jævne mellemrum. Det er for, at din dyrlæge kan tjekke dem for alt, hvad du måske ikke har opdaget, og som en forebyggende foranstaltning, hvis advarselssignaler begynder at blive vist. Din kat vil også have brug for årlige vaccinationer, som er afgørende for deres sundhed og trivsel. For at konkludere er det vigtigt at forstå det essentielle i at passe på din kats trivsel, og så tage de passende skridt til at forstå og udfylde mangler i deres helbred, er nøglen til at passe på din katte vens velfærd.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.