Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Hjernesundhed

Dæk alle din hunds behov for og bidrag til at den har det bedste mentale velvære med Animigos naturlige tilskud til mentalt helbred. Prioriter dem præcis som du prioriterer dig selv, på både ganske let og enkel vis. Animigo har gjort det nemmere for dig at hjælpe din hund med mental sundhed og tilbyder dig her let anvendelige og sikre produkter, der kan hjælpe dit kæledyr med at nyde hver dag. Gør din bedste ven en tjeneste og forkæl det med et boost til mental sundhed, og bidrag til at den kan trives og nyde hver eneste dag fuldt ud.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Det er ingen hemmelighed, at hjernen er et af de mest komplicerede gåder mennesket kender. Forskere har været kendt for at kapitulere, at vi ved mere om universet ud over vores planet end vi gør om hjernens underværker. Det samme gælder for hundens hjerne, kontrolcenteret for vores loyale firbenede ledsagere, der har gjort dem til de elskelige venner, der har været af vores sider i over et årtusind. Men hvad tænker min hund på? Hvad føler min hund? Og hvor klog er min hund?

Ligesom hos mennesker er det umuligt at dechifrere præcis hvad vores hunde tænker på. Men hvad vi kan gøre er at tage de nødvendige skridt for at sikre, at vores hunds hjerne er sund, for at hjælpe med at reducere sandsynligheden for hjernesygdomme hos hunde, derudover kan vi begynde med noget hjernetræning til hunde.

Hundehjerne størrelse og funktion

Det vil måske overraske dig at en hunds hjerne er bemærkelsesværdig ens til den menneskelige hjerne med hensyn til dens sammensætning, men en hel del mindre.

Tænk på hundens hjerne som et stort orkester, hvor hver sektion udfører et bestemt formål, som er medvirkende til en kropsfunktion. Om det er væsentlige funktioner såsom at trække vejret, bevægelse og holde hjertet og kredsløbet i gang, eller de mere komplicerede opgaver som problemløsning eller forståelse og frembringelse af følelser. Alle disse opgaver udføres af forskellige dele af hjernen, og andelen af hver i forhold til hjernens størrelse for hunde og mennesker viser en uhyggelig lighed. Den ene store forskelle er, at en hundehjerne har en langt større hjerne andel, der er brugt til at analysere lugte.

Er min hund klog?

Hundehjernen er blevet grundigt undersøgt for at dechifrere, hvor intelligent din hund er, og det viser sig, at de er en ret kloge. For et dyr, som typisk er en brøkdel af vores størrelse, siges den gennemsnitlige hund at have den samme mentale kapacitet som et barn mellem 3 og 5 år. Dette kan hjælpe med at forklare, hvorfor vi har et godt forhold til dem, fordi denne mentale kraft har blevet sat på arbejde. De kan vogte får, lede de blinde, spore forbrydere og føle vores sorg. Dette fænomen går også tilbage i hundreder af år. Da vi mennesker blev civiliseret, forstod hunde at empati for mennesker, og at hjælpe med opgaver, ville give dem ly, mad og ledsagelse, og vores fantastiske bånd blomstrede derfra. Mange har også antydet, at vores udvikling som en art blev støttet af broerne vi dannede med hunde. Derfor er det vigtigt, at vi nærer vores hundes hjerner, som var de vores egne.

Hunde og deres følelser

Det er allerede fastslået, at hunde er intelligente væsener, men hvad med deres følelser? Det kan være meget svært (på grund af sprogbarrieren) at forstå præcis hvad vores hunde føler, men hunde viser nogle forskellige tegn. De har været kendt for at vise tegn på spænding, jalousi, bekymring, tristhed og mange flere. Derfor er det vigtigt at forstå, at hunde i denne forstand også er mennesker, og som mennesker fortjener de at blive behandlet med omhu og medfølelse, så de ikke oplever sorg som følge heraf. Deres evne til at læse følelser er også utroligt, da hundehjernen kan reagere på stimuli og straks opdage, om nogen er en ven eller fjende, og de kan føle empati og kan mærke hvornår et menneske har brug for komfort.

Hjernesygdomme hos hunde

Desværre er hundes hjerner også modtagelig for at udvikle problemer såsom angst, ensomhed og endda depression på grund af de følelsesmæssige kvaliteter, de har tilfælles med den menneskelige hjerne. Den ovennævnte sprogbarriere kan også gøre dette meget problematisk, da vi, deres ejere, kan have svært ved at opdage disse problemer.

Men bekymre dig ikke, der er visse forebyggende foranstaltninger, som vi kan forfølge for at sikre, at vores firbenede venner er sunde og glade. For det første, som nævnt før, er det vigtigt at behandle vores hunde med omhu og medfølelse, at pleje og passe på dem, samtidig med at de kan opleve det kærlige selskab, de giver os.

Denne pleje er ikke kun følelsesmæssig, hundens hjerne er kroppens kontrolcenter, og uden krav fra hundens krop er denne livgivende hjerne funktionelt kompromitteret. Ligesom samarbejde på et sportshold, har hundens hjerne og krop fordel af at arbejde sammen. Derfor er det gavnligt at give din hund masser af øvelser og frisk luft. Til sidst er der også supplerende foranstaltninger, som du kan tage for at hjælpe med at fremme din hunds hjerne yderligere og give din hund den bedste mulighed for at opnå et højt funktionalitet niveau. Hundehjernen har forskellige funktioner og anvendelser, og hver især kan hjælpes med hensyn til vitalitet med et specifikt tilskud skræddersyet til det behov.

Hjernetræning til hunde

Ligesom kroppen og hvordan musklerne bliver stærkere, større og mere kraftfulde med motion og opgaver at udføre, kan hjernen også drage fordel af stimulering. Ved at delegere dine hund opgaver, der kræver lidt tankegang, hjælper du dem aktivt til at danne en dybere forståelse af verden omkring dem og deres rolle i den. Det gøre dem ikke kun mere nyttige, når du har mistet fjernbetjeningen til tv'et eller har brug for at dine hjemmesko bragt til dig, men det vil også danne et lag i den generelle forebyggelse mod at din hunds hjerne udvikler sygdomme. Hjernen er ligesom en kognitiv cykel, og hvis den ikke bliver efterladt i garagen og samler den gradvist rust.

Det samme kan siges for tilskud, børn er inden for samme mentale beslag som hunde, og det er ikke ualmindeligt at give dem supplerende produkter med det formål at hjælpe med deres kognitive udvikling. Hvorfor ikke gøre det samme for vores elskede firbenede venner? Tilskud til din hunds hjerne kan hjælpe dem med at udvikle kognitivt og danne et vigtigt skridt på vejen for at skabe et godt og sundt liv til din hund.

Som kæledyrsejer er det også altid vigtigt at forstå, hvor kosttilskud kommer fra, før du giver dem til dine firbenede venner. Det er altid bedst at tjekke ingredienserne først, da du ikke ønsker at få et tilskud, der ender med at forårsage mere skade end godt. Du vil også finde ud af, at det er bedst, at du giver dine hund tilskud, der er naturligt fremskaffet. Det betyder, at de vil have få eller ingen tilsætningsstoffer eller uønskede bivirkninger, derfor er de typisk de bedste, når det gælder helbredet af hundehjernen.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.