Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Allergi

Katteallergi er ikke kun når vi mennesker er allergiske overfor katte. Ligesom vi kan være allergiske, kan katte også være allergiske overfor en række forskellige ting, hvilket kan vise sig blandt andet ved at din kat klør og bider sig. Dette kan være frustrerende og ubehageligt for din kat, og derfor er det vigtigt at få undersøgt din kat for allergi, hvis den begynder at udvise tegn, og selvfølgelig sikre lindring for din kat! Hos Animigo har vi en række let anvendelige produkter, der er særligt udviklet til at hjælpe med at lindre allergiske reaktioner, så din kat kan slippe af med den ubehagelige kløe og irritation. Hjælp din kat til at føle sig bedre tilpas nu!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Intet resultat
De valgte filtre passer ikke til nogle af vores produkter. Prøv at fjerne filtrene og modificer din søgning derefter.

Katte allegier

Når du tænker på kat allergier, tænker du måske bare på en person, der er allergisk overfor katte. Men katte kan også have deres egen allergier! Allergier og intolerancer kan være meget almindelige hos katte og kan variere mellem alt fra en loppebid til hvede. Ligesom hos mennesker er nogle allergier lettere at få øje på end andre, så sørg for at du kan genkende symptomerne og hvordan man skal håndtere eventuelle potentielle katteallergier, hvis du tror, at de kunne have en.

Hvad forårsager allergier hos katte?

Når en kat har en allergi betyder det, at deres immunsystem er følsomt over for noget. Når deres krop kommer i kontakt med allergenet, ser de det som et invaderende fremmed stof, og kæmper imod det for at forsøge at slippe af med det. Dette medfører symptomer på allergi hos katte såsom at din kat nyser og kaster op. Selv om disse stoffer generelt er sikre og harmløse, forårsager de en reaktion hos den bestemte kat.

Allergi hos katte symptomer

Tror du, at din kat er allergisk over for noget, men er ikke sikker på hvordan, du kan være sikker? Her er nogle af de mest almindelige tegn på katteallergier at holde øje med:

 • Nysen
 • Hoste
 • Åndedrætsbesvær
 • Hævelse
 • Undgåelsen af bestemte fødevarer
 • Unormal snorken
 • Irriteret og rød hud
 • Kløe
 • Skaldet pletter
 • Sår
 • Løbende næse
 • Løbende øjne
 • Opkast
 • Diarré
 • Overdreven silkken

Hvordan identificerer man katte allgeier?

Hvis din kat udviser nogle allergi symptomer, så skal du undersøge det nærmere som det første. Du kan muligvis se årsagen til problemet eller kunne fortælle om det er noget, de lige har spist eller kommer i kontakt med. Hvis det ikke er noget indlysende, eksempelvis om de kaster op efter at have spist noget bestemt mad eller foder, skal du, afhængig af hvor alvorligt det er, besøge dyrlægen. De vil være i stand til at hjælpe dig med at finde ud af, om det er en allergi eller et andet sundhedsproblem. Når du er sikker på, at det er forårsaget af et allergen, skal du finde den nøjagtige årsag. Dette kan tage tid og tålmodighed i nogle tilfælde og det kræver ofte en omhyggelig eliminations proces, indtil du kommer på tværs af reaktions kilden.

Typer af kat allergier

Generelt kan katte allegier opdeles i tre forskellige grupper - hud, mad og miljø. Disse omfatter en række forskellige allergener, men har generelt lignende symptomer og løsninger.

Hudallergi hos katte

Det er de mest almindelige typer af allergier hos katte, med en af de mest almindelige værende loppeallergi hos katte. En allergi mod loppebid eller loppespyt er kendt som loppeallergi dermatitis, og kun en bid kan forårsage et problem. Disse er normalt lettere at få øje på end andre katte hudallergier, da det kan forårsage irritation, og du kan normalt se lopperne på deres hud. Brug af visse rengøringsmidler rundt omkring i huset eller shampooer kan også medføre katteallergi udslæt på grund af specifikke ingredienser i produkterne. Andre symptomer på katte hudallergi omfatter kradsen, kløende hud, irriteret og rød hud, betændelse og skaldede pletter og katte sår i pelsen.

Fødevareallergi hos katte

Ligesom mennesker kan katte også være allergiske overfor visse fødevarer. Det er dog den mindst almindelige af allergenerne, kun ca. 10-15% af alle allergiske reaktioner hos katte kommer af mad. Mens fødevareallergier varierer fra kat til kat, er der nogle få typiske allergener. Disse omfatter korn, såsom hvede, samt fisk, kød og mejeriprodukter. En katte fødevareallergi forårsager ofte diarré og opkast og nogle gange ansigtshævelse. Disse er også ofte sværere for en dyrlæge at diagnosticere, især hvis man forsøger at identificere en bestemt ingrediens i deres foder.

Miljøallergi hos katte

Mange mennesker er ikke klar over det, men katte kan også være allergiske over for ting som pollen. Miljø allegener, herunder skimmel og støv, er lige så populære hos katte som hos mennesker. Nogle af disse, såsom svamp, kan undgås ved at holde et rent hus og et levende miljø. Nogle, som f.eks. pollen, kan ikke undgås let og er ofte sæsonbestemt og kommer tilbage hvert år. Miljøallergier kan forårsage irritation svarende til hudallergi, men kan også føre til åndedrætsproblemer som vejrtrækningsproblemer samt hoste og nysen.

Hvordan man reducerer allergier hos katte

Mens der ikke er en lige til allergi kur til katte, er der ting, du kan gøre for at hjælpe. Det bedste du kan gøre er at fjerne deres eksponering for allergenet. Dette kan betyde, at undgå visse ingredienser, ændre deres kattefoder, holde huset rent eller regelmæssigt tjekke for lopper. For de allergener, der ikke kan undgås, er der mange behandlinger til katte med allergi, herunder specifikt allergi medicin til katte, som du kan prøve, når du besøger din dyrlæge. Når du skal finde den rette hjælp til din kat med allergi, skal du sørge for at få gode råd og hjælp fra din dyrlæge, du skal ikke bare gætte og håbe på det bedste.

Hvis du ikke er helt klar til at gå direkte til dyrlægen, er der mange naturlige behandlinger til katte med allergi, som du kan prøve først. Disse hjælper med at stoppe allergier hos katte ved at opbygge deres indre immunitet, så de kan bedre kan bekæmpe det fremmede stof. Du kan normalt finde disse i form af kosttilskud, men sørg for kun at vælge dem, der er lavet med kvalitets naturlige ingredienser. Gode ingredienser til at passe på din kat, inkluderer normalt græskarfrø, echinacea og glucosamin.

Hvis din kat står over for eksternt allergene, kan du også prøve at lave en naturlig kat hudallergi behandling derhjemme. Kokosolie siges at være fantastisk til din kats hud og pels, og er en ideel måde at hjælpe mod rødme og irritation. Det vil ikke være en komplet allergi kur, men den kan hjælpe med nogle af symptomerne. Du kan også prøve at bruge specifikt kattefoder til allergi. Disse bytter de mest almindelige allergener såsom hvede ud med alternativer, der er lige så næringsrige og mættende. Det viser, at selvom nogle katte allergier ikke nødvendigvis kan undgås, er der forskellige måder, du kan hjælpe dig og din kat blive glade igen!

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.